Як ходять у садочок харківські діти війни (фото)

Фото: Харків Times

На п’яти станціях Харківського метрополітену по вихідних днях школярів змінюють дошкільнята. На сьогодні у 41 групі займаються більше 400 дітей, місто має вже 656 заяв на відвідання метросадочка. Департамент освіти міськради заявляє, що метро зараз не вкрай заповнене дошкільнятами, тобто прийом дітей до метросадочка відкритий.

Про це розповів кореспондент Харків Times, який побував у харківському метросадочку.

«Діти знаходяться на станціях з 10 до 12 години і потім з 13 до 15 години. Вони мають можливість відвідати три навчальних заняття по пів години, а в дві зміни ми можемо охопити десь до тисячі дітей», – стверджує заступник директора департаменту освіти Харківської міської ради Вадим Шепель.

Наразі мова йде лише про старші групи дитячих садків, проблему з соціалізацією та зайнятістю молодших дошкільнят місто має намір вирішувати згодом, коли в експлуатацію введуть підземні школи, що будуються у Харкові зараз.

Для того, щоб записати дитину до метросадочка, треба звернутися до того закладу освіти, до якого їх дитина приписана на сьогоднішній день, і написати відповідну заяву.

«В нас визначена форма і цю заяву вже не треба нікуди нести, а організовано все передається до базових визначених 17 закладів дошкільної освіти, які й формують метросадок. І потім вихователі сконтактуються із батьками і запросять їх на заняття, визначать режим роботи», – каже Шепель.

Необхідно, щоб у дитини був «весь необхідний комплекс щеплень і допуск до перебування в організованому дитячому колективі».

Крім двох вихователів на кожну дитячу групу, у метросадочку працюють медичні працівники, психологи та охоронці. У приміщеннях працює система рекуперації повітря, забезпечуючи постійну комфортну температуру, є відеоспостереження та інтернет.

Ці діти не знають дійсності, у якій немає війни. Віримо, що всі вони живими й неушкодженими зустрінуть нашу Перемогу.

Як повідомляв Харків Times, по вихідних продовжуються заняття у метросадочку, який запрацював два тижні тому на трьох станціях Харківського метрополітену. Влада Харкова вже розмірковує над розширенням цього проєкту.